Het Collectief Deruyter

Het Collectief Deruyter

Het Belgische, exotische Collect-Ief bestaat uit San Soda en Gratts, ofwel Nicolas Geysens en Tristan Jong, woonachtig in De Ambassade. Whatever-they-fancy-putting-on-the-turntable, eklektische, fun en jingle-filled dj-fests zijn the name of the game. Het zuiderse Collect-Ief maakte in samenwerking met de exotische hoevedieren, guest appearances van Queen Elisabeth II, Prince William en twee bekende Belgische topdj’s al naam en faam in dj-booths van feestneuzen als So What Festival en Kitsch (Eindhoven), Sous-Sol (Deventer), Pand 48 (Groningen), Nacht Drift (Nijmegen) en mochten ze hun eigen Planet Rose-avond hosten in Doornroosje (Nijmegen), In 2011 stonden ze tijdens Amsterdam Dance Event als headliner op Crackhouse bij de mysterieuze Doorhaalchinees, in 2012 keerden ze, sterker dan ooit tevoren, terug voor de Blacklightchinees.

Tristan / Gratts draait al vijftien jaar platen en is samen met Kong de man achter het ensemble-label. Daarnaast runnen ze samen het houseluik van de Brusselse 22tracks-website.

Nicolas / San Soda woont in Berlijn en bracht zijn debuutalbum “Immers en Daarentegen” uit op het gerenommeerde We Play House Recordings, naast verscheidene andere EP’s. Als dj draaide hij onder andere al in steden als New York, Melbourne en Barcelona. Als doorwinterde producer bewaakt hij vooral de technische kant van de zaak, terwijl Gratts vrienden maakt aan de bar en zorgt dat er niemand gewond raakt tijdens het creatieproces.

De heren delen een collectieve liefde voor exotiek, kroketten, kutdisco, verrassingen, analoog, vinyl, poëzie, tieten, zaterdagavonden en lange wandelingen op het strand.

https://www.facebook.com/collectiefderuyter/